Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda

Bercsényi Óvoda

 

Bemutatkozás
Példa értékű szülői összefogás a Bercsényi Oviban

Bercsényi óvoda - Bemutatkozás

Kedves Anyukák és Apukák!

Nem kis gond eldönteni, melyik óvodába írassák gyermeküket. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani. Bemutatkozó írásunkat szeretettel ajánljuk minden kedves óvoda iránt érdeklődő szülőnek.
Intézményünk a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda, Dózsa Óvodájának feladat ellátási helyeként működik.

Nevelőmunkánk feltételei

A mindenkori csoportösszetételeket az adott évre beíratott gyermekek létszáma és életkora határozza meg.
Évenként 80-85 gyermek nevelését látjuk el, barátságosan berendezett csoportszobákban, lehetőleg azonos korú gyermekekből alakított 3 korcsoportban.
Az ételallergiás gyermekek részére szakember bevonásával diétás étkezést biztosítunk.
A játékeszközöket folyamatosan bővítjük, törekszünk és előnyben részesítjük a természetes anyagok felhasználását.
Az udvaron védett öreg fák hatalmas lombkoronái alatt játszhatnak a gyermekek. Szép, árnyas udvarunkat folyamatosan újítjuk. Mindhárom csoportnak külön udvarrész, ezen belül saját homokozó, életkoruknak, a biztonsági előírásoknak megfelelő játszóeszközök állnak rendelkezésükre.

Bővebben: Bercsényi Óvoda

Százszorszép Óvoda

 

 

Százszorszép óvoda a lakótelep közepén

A Petőfi lakótelep építése nagyon sok fiatal család lakásgondját oldotta meg. A viszonylagos biztonság a munkahelyek tekintetében, az a tény, hogy aránylag fiatalon jutottak lakáshoz a házaspárok, nagyon megnövelte a gyermek-vállalási kedvet.

Az ideköltöző fiatalok természetes igénye volt, hogy az infrastruktúra is, mely itt megvalósult, megfelelően segítse az „életkezdést”. Az első lakások átadásával egyidejűleg elkezdték egy „oktatási centrum”: bölcsőde, óvoda, iskola építését. 1981 januárjában a leendő óvónénik és daduskák a már ismerős szülőkkel összefogva takarítottak, költözködtek, a lehetőségekhez képest igyekeztek konfortossá tenni a csoportszobákat. A négy csoportszobában nyolc óvónő és hat dajka készült a gyermekek fogadására.
1981. február 9-én elérkezett a várva várt nap. A lakótelepen élő sok-sok anyukának végre nem kellett hajnalban kelteni gyermekét, hogy kerékpárral, illetve gyalog bejárja kicsinyével a várost, magával cipelve még egy-két kisebb gyermekét is. Az óvoda vezetője Lassú Tiborné volt. Az épülő lakótelep nagyságát már ebben az időben is jól mutatta az a tény, hogy az első tanévben férőhely hiánya miatt már több gyermekfelvételt kellett visszautasítani. A nevelő-oktató munka a sok fiatal, tettre kész, gyermekszerető pedagógus és dajka segítségével jó színvonalon folyt. Az óvoda udvara társadalmi összefogással és szülői-óvónői közreműködéssel az 1983/84-es tanévre elkészült, a gyerekek örömmel vették birtokba. Nagyon sok volt a képesítés nélküli óvónő. Volt olyan tanév, amikor ugyanannyi képesített óvónő volt, mint képesítés nélküli! A hozzánk járó gyermekek érdeke is azt diktálta, hogy a rátermett és szakképesítést szerezni kívánó kolléganők továbbtanulását támogassuk.

Bővebben: Százszorszép Óvoda