Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda

Tisztelt Szülők!


A emberi erőforrások minisztere – a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a 7/2020. (III.25.) EMMI határozata alapján a 2020/22021.  nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

A 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás rendje az alábbiak szerint történik:


1. Ha a szülő nem a lakóhely szerint kötelező felvételt biztosító óvodába  szeretné gyermekét beíratni, akkor erre irányuló szándékát 2020. április 17-ig kell az általa választott óvoda vezetőjének eljuttatni elektronikus úton, telefonon vagy különösen indokolt esetben személyesen. A szándéknyilatkozatban meg kell jelölni a kötelező felvételt biztosító óvoda nevét és címét is.

A szándéknyilatkozatokat az alábbi e-mail címre kell megküldeni:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    
          
2. A körzettel nem rendelkező óvodák a beiratkozást 2020. április 2. és 20. között tartják úgy, hogy az óvoda vezetőjéhez beérkező szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – az óvoda tájékoztatja a szülőt a részére rendelkezésre álló beiratkozási időpontról. Az óvodába való felvételéről 2020. április 20-ig dönt az óvoda vezetője, melyről értesíti a szülőt.

3. A kötelező felvételt biztosító óvodák 2020. április 21-ig hivatalból felveszik a körzetbe tartozó azon gyermekeket, akik 2020. április 20-ig nem kértek, vagy nem nyertek felvételt a Waldorf Óvodába vagy a Constantinum Óvodába. A kötelező felvételt biztosító óvoda vezetője a felvételről értesíti a szülőt. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül sor.

Amennyiben az óvoda a kötelező felvételi kötelezettség teljesítését követően további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvoda vezetőjéhez 2020. április 17-ig eljuttatott szülői szándéknyilatkozatok alapján – a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel – tájékoztatják a szülőt részére rendelkezésre álló beiratkozási időpontról.

Beiratkozáshoz szükséges iratok:

    - a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány (a gyermek születési anyakönyvi kivonata, vagy személyi igazolványa)
    - a gyermek lakcímkártyája
    - a gyermek TAJ kártyája
    - a szülő személyazonosságát igazoló hatósági igazolványok (személyi igazolvány)
    - a szülő lakcímkártyája.
 
A fentieket összefoglalva csak azoknak a szülőknek kell a letölthető szándéknyilatkozatot kitölteni és eljuttatni a megadott email címre április 17-ig,  akik a Constantinum Óvodába, a Waldorf Óvodába, vagy a Kiskunélegyházi Napköziotthonos Óvoda nem lakóhely szerinti körzetében lévő tagóvodájába szeretné gyermekét beíratni.

A többi kisgyermek lakcím nyilvántartás alapján a körzeti óvodába hivatalból beírásra kerül.

Szándéknyilatkozat óvodai beiratkozáshoz, letölthető: LINK